• White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
Tjejskjutsen beige.png

Om oss

 

Vi är en ideell grupp för de som identifierar sig som kvinna/tjej. Tanken med gruppen är att vara en trygghet för alla tjejer som är ute och går själva, eller behöver hjälp att ta sig hem. Man kan få hjälp med skjuts, promenadsällskap eller också bara någon att prata i telefonen med.

 

Eftersom hela vår grupp bygger på tillit och trygghet, har vi ett stort säkerhetstänk. För att det ska kännas bra att hoppa in i en bil med annan medlem, har vi dekaler som medlemmar kan sätta på sina bilar för att det ska synas att de tillhör Tjejskjutsen. Dessa dekaler är personliga med reg.nr på, och admin kollar alltid vem som står som ägare på bilen innan dekaler delas ut. Det är endast kvinnor och tjejer som kommer med bil, för promenadsällskap eller svarar i telefonen via oss. Likadant finns vi endast för kvinnor och tjejer.

Tjejskjutsen är en del av ungdomsjouren Bellis. Bellis är en ideell, religiös- och partipolitiskt obunden ungdomsjour som vänder sig till ungdomar, som av olika anledningar behöver någon som lyssnar. I arbetet vill Bellis stärka, stötta och peppa unga i både små och stora problem. Detta görs främst via deras  stödchatt. Utöver stödverksamheten så arbetar de utåtriktat med ungdomar i Österåkers kommun, i syfte att stärka de unga. Bellis grundades 2012, då som en tjejjour. Sedan januari 2019 är Bellis en ungdomsjour.